IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Селма Блеър показва живота си в документален филм

17 август 2021 09 00

В него основно място заема борбата й с множествената склероза

Снимка: Getty Images

„Много съжалявам, не мога да говоря в момента, снимаме последните дни от живота ми“. С тези думи започва трейлърът на документалния филм за Селма Блеър. В него актрисата говори по детски телефон, шегувайки се, че е заета със снимки. Но най-трудните й моменти с множествена склероза (МС), който ще покаже на големия екран, каратусмивките ни по-скоро да замръзнат и се замислим колко жесток и преходен може да бъде един живот. 

В „Представяме ви Селма Блеър“ 49-годишната актриса посочва, че вече прави планове за умиране, с което шокира аудиторията. 

„Честно казано, това е първата ми истинска роля“, казва звездата от „Секс игри“ и „Професия блондинка“, която бе диагностицирана с МС през 2018 г. Оттогава досега, тя се опитва да свикне с предизвикателствата на болестта, като нарушенията в двигателния й апарат са само част от проблемите,  с които се сблъсква.

„Сякаш бях в документален филм, но само Бог щеше да го види и да не го одобри“, казва Блеър, която виждаме с обръсната глава, ходеща на химиотерапия, мъчеща се да се качи по стълбите с бастун в ръка, плачейки от отчаяние на много моменти. 

„Не ми казвайте как свършва“, написа само Селма в своя Instgram, където сподели трейлъра, сякаш насочвайки вниманието към това, че краят на филма няма да бъде розов. 

Звездата уточни, че документалният филм, който е под режисурата на Рейчъл Флайт, ще тръгне в кината на 15 октомври и ще бъде в стрийминг платформата Discoveryplus на 21 същия месец. 

В лентата ще видим Рийз Уидърспун, както и други близки и колеги на актрисата, която понякога трудно управлява тялото си и е по-бавно подвижна дори и с бастун. 

„Аз съм инвалид. Падам понякога. Изпускам неща. Паметта ми е замъглена. И лявата ми страна сякаш иска указания от счупен GPS“, споделя пред Vanity Fair тя, говорейки за продукцията. 

Не се притеснявай, знам какво правя“, се чува да казва Блеър, докато се опитва да се качи на втория етаж на дома си по стълбите. И макар тя да иска да убеди най-близките й, че всичко е наред, по-късно разкрива, че състоянието й се влошава, като лекарствата не й помагат особено и тя се чувства по-зле от всякога, като не може да се вдигне от леглото. А от нейните разкази ни побиват тръпки...

Докато Флайт придружава Селма, за да заснеме нейното лечение, тя дори и не подозира колко ужасяваща може да бъде множествената склероза. По-късно, монтирайки отделни моменти за филма, тя осъзнава какво всъщност изпитва актрисата, чийто болест е доживот. 

„Бях убедена, че имам какво да споделя. Надявам се, че моят малък живот дава надежда на някого, който има нужда от нея, нужда от повече осъзнаване на самите нас. Надявам се филмът да покаже, че МС варира. Силните и слабите страни на хората също“, споделя днес актрисата, която наскоро подаде ръка на колежката си Кристина Апългейт, която обяви публично, че е диагностицирана с МС. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари